Tässä istuskelee kivellä toinen neulomani "arne&carlos" pääsiäispupu. Tämä matkasi lahjaksi ystävälleni ja on jo saapunut perille, niin voin tännekin kuvat laittaa. Pupu on neulottu vaalean lilasta Novita Rose mohairista puikoilla nro 2½. Pusero on Novita Isoveljeä. Näiden pupujen teko on aivan ihanaa puuhaa ja Arnen ja Carloksen ohje on erittäin perusteellinen ja helppo noudattaa.

Pupun häntä on tehty sellaisen Novitan tupsukehikon avulla, se on muuten todella hauska kapine. Tässä oli käytössä se kaikista pienin kehikko.

Tein nyt myös uuden pääsiäisovikoristeen meille, vanha olikin palvellut meitä jo melkein 20 vuotta. Tämän koristeen ohjeen löysin Taika -lehdestä 3/2009. Mallissa oli käytetty valmista risukehikkoa, mutta tein itse... kun tuota pajupusikkoa täällä riittää (vaikka Kaapo yrittääkin kovin sitä syödä). Kehikon päälle tuli vihreää sisalkuitua, munan kuoria ja keltaisesta paperista askarreltuja leskenlehtiä. Leskenlehdet on tehty 1 cm ja 1½ cm leveistä paperisuikaleista, jotka on hapsutettu ja liimattu rulliksi.

Lasten kanssa on myös askarreltu pääsiäisjuttuja, niitä olen lisännyt tuonne Sivuihin: Lasten puuhat -kohtaan. Nyt pitääkin tästä siirtyä leipomisien ääreen, mukavaa kello keskiviikkoa kaikille!

Minna