Minusta leivän leipominen on niin mukavaa puuhaa! Ja kasvihuoneessani on mahtavat basilikapuskat  ja valkosipulitkin houkutteli nappaamaan yhden maasta. Ja sitten leivoin vähän leipää niistä.

Leivoin ihan normi hiivaleipätaikinan ohje pussin kyljestä, tosin kaksinkertaisena. Kohoneen ja vaivatun taikinan jaoin kahteen osaan, jotka kaulin noin 25x50 cm levyiksi. Levyn keskelle pituussuunnassa levitin seoksen, jossa oli keskenään sekoitettuna 150 g mozzarellajuustoraastetta, 2 dl balikan lehtiä hienoksi pilkottuna, 1 valkosipuli hienoksi pilkottuna myös, 1½ dl valutettuja aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina ja rasiallinen miniluumutomaatteja leikattuna neljään lohkoon kukin.

Levyn leikkasin neljään osaan ja nipistin saadut palaset päistään yhteen kiinni niin, että täytettä jäi näkymään keskelle ylös (kuten huomaat, kaikissa ei näy niin paljon ja yksi näistä kuvassa olevista on suorastaan levahtanut).

Kohotin vielä saatuja leipäsiä puoli tuntia liinan alla ja paiston 200 asteessa 25 minuuttia.

Leipä on tosi hyvää ihan näineen vastapaistettuna, ja vähän ajan päästä kun sivelee voita ja pistää siivun metwustia päälle :p ja voihan sitä voita tietysti laittaa kuumankin leivän päälle.

Ja sitten: Kesä Yön Hullutus on päättynyt! Jäljelle jäi siis enää oma hullutus, joka nyt ei varmaankaan tule ihan helposti päättymään milloinkaan...

Viimeisinä töinä valmistuivat siniset pienet sukat (Korkeasaaren retkellä viikko sitten, josta teen postauksen erikseen) ja sunnuntai-iltana miesten vihreä-harmaaraidalliset sukat.

Aloitetuista 23 työstä sain valmiiksi peräti 20 erilaista työtä! Olen varsin tyytyväinen saavutukseeni, kun ottaa huomioon miten paljon tunteja olen viettänyt myös metsässä aivan ihanien notkuvien mustikkapuskien äärellä.

Ihanaa alkanutta elokuuta, kohta onkin aika järjestää Venetsialaiset... Ihanaa!