Eilen kolmas lapsemme pääsi ripiltä. Juhlat olivat oikein mukavat ja onnistuneet, mistä suuri kiitos myös vieraille. Ja tietysti perheelle, kun tämäkin projekti taas yhteistuumin läpi vietiin.

Konfirmaatiomessu oli Karinaisten kirkossa, tämä vuonna 1888 rakennettu puukirkko on myös oma rippikirkkoni, ja täällä on myös Anni -tytömme kastettu. Karinaisten kirkko on minulle hyvin rakas, sen hautausmaalla lepäävät rakkaimmat ihmiseni, isovanhempani, jotka olivat myös kummivanhempani.

Alttaritaulun on maalannut Wäinö Aaltonen ja se esittää Jeesusta ja syntistä naista.

No, luonnollisestihan jotain tarjottavaakin pitää olla juhlissa ja pitkän suunnittelun jälkeen ja vääntämisen jälkeen saimme aikaan tälläisen täytekakun:

Se on monien kokeilujen summa. Sen päällä on ensimmäiset tekemäni marsipaanikoristeet. Vaaleanpunainen kuorrute on ensimmäinen tekemäni vaahtokarkkikuorrute. Sisällä normi kuuden munan kakku, mutta kostukkeena Spritea, jota en ole ikinä kokeillut ja välissä vadelmamoussea, jota en myöskään aiemmin ole kakkujeni väliin laittanut. Voikreeminkin tein aivan uudella reseptillä. Sanoisin, että suuren riskin kakku... ja sen vielä sanon, että onnistui siinä määrin, että en aio lotota vähään aikaan, koska onnea enää siinä tuskin riittää tämän luomuksen jälkeen.

Kakun päällä on tilattu kakkukuva, jossa Annimme on 1 vuotiaana <3

Oli meillä sitten muutakin tarjolla: karjalan piirakoita (jotka Anni enimmäkseen leipoi), munavoita, tiikerikakkua, Prinsessa -keksejä (isän toiveesta), karkkia, suolanaksuja, ja pari voileipäkakkua joista toinen on tämä

Hyydytetty kasviskakku:

Sen ohjeen löytää Ulla Svenskin kirjasta Unelmakakut. (Eka kokeilu tämäkin)

Ja sitten vielä

Kinkkukasviskakkua:

Tämän ohje on peräisin vanhasta Yhteishyvän Ruokalehdestä.

Olen pahoillani, että en oikein pysynyt ajan tasalla  ja vieraat ehti aloittaa molemmat kakut ennen kuin ehdin paikalle kameran kanssa. Itse asiassa jos olen ihan rehellinen, niin vieraat ehti syödä jo ensimmäiset kakut, kun tuli mieleeni, että hei olishan noista kuvaakin voinut ottaa.

Tässä vielä päivän päähenkilö, kakkuaan leikkaamassa: