Tuossa kyseltiinkin yhden vanhan projektin perään juuri. Ja useamman viikon olen tätä suunnitellut, mutta Salen bataatit ovat olleet kovin kolhiintuneita kasvatustarkoitukseen. Olen niitä sitten vaan ostanut ruuan laittoa varten ja toivonut, että uusi erä saapuisi pian.

Ja juuri palasin kaupoilta ja hip hei, uusi bataattierä oli juuri saapunut ja siitähän se valioyksilö mukaani tarttui. :D

Viime vuonna todellakin bataatin kanssa kävi surkeasti, koska siihen iskivät imukärsänsä jotkut inhottavat ötökät, jotka kyllä imivät sitten kaikki muutkin taimeni kuiviin. (Olen todella surkea näiden ötököiden kanssa, jos ne meille tiensä löytää, niin aika aseeton olen: mäntysaippualiosta kokeilin mm turhaan).

Bataatti siirrettiin kuitenkin terassille kasvamaan kauas muista kasveista ja siinä se kituen kasvoikin koko kesän, syksyllä oli noin kaksimetrinen ja meni pitkin terassia. Mutta aika harva ja kuiva.

Nyt lähdetään liikkeelle uudella onnella. Tämä yksilö ei ole esim joutunut virumaan meidän jääkaapissa kuten edeltäjänsä. Joten toiveikkaana ollaan!!!

Aino Aalto vaasi tuntuu olevan tähän hommaan oikein sopiva, niin sillä mennään tänä keväänäkin. Vaasissa on vettä, haaleaa sellaista, hieman vajaa bataatin korkeudesta. Ja tuo suipompi pää siis tulee ylöspäin. Nyt jäämme odottelemaan hentoisten juurien ilmaantumista, jotta bataatti voidaan istuttaa multaan. Eräässä ohjeessa neuvottiin vaihtamaan tuo vesi joka toinen päivä, joten niin minäkin toimin.

Ja pitihän Tintinkin sitten saada omat juureksensa kasvamaan, joten tässäpä hänen porkkanan kannat, odottavat naattien kasvua.

Lupaavat alut jo, nämä ovat olleet jääkaapissa jo varsin pitkään, että saapa nähdä miten naatit lähtevät kasvamaan.