Leivottiin Slyltäni saatuihin syksyisiin muffarivuokiin tomaattimuffinsseja. Emme kuitenkaan pystyneet oikein mitään varsinaista venetsialaista juhlaa nyt viettämään, kiitos aivan järkyttävän hammassäryn (johon onneksi heti maanantaina sain vähän helpotusta). Ja Annihan nämä muffarit sitten leipoi ja minä vaan annoin ohjeet vierestä (sohvalta).

Tomaattimuffinssit (12 kpl)

2 munaa

1 dl parmesaanijuustoraastetta

2 dl tomaattimurskaa (tölkki-)

1 dl oliivi- tai muuta ruokaöljyä

1 tlk maitorahkaa

muutama pilkottu oliivi

5 dl venhäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

½ dl tuoretta basilikaa silputtuna.

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää parmesaani, tomaattimurska, öljy, rahka ja oliivit munavaahtoon. Käännä keskenään sekoitetut venhäjauhot, leivinjauhe, suola ja basilika varovasti taikinan sekaan. Annostele taikina vuokiin ja paista 200 asteessa keskitasolla noin  20 minuuttia.

Maanantaina leivoin itse ruisleipää. Jouduin tekemään uuden juuren, kiitos sen viimeisen lasten pakastin episodin... olivat katkaisseet virran ja huomasin sen vasta usean päivän kuluttua.

Tällä kertaa tein 12 reikäleipää, eli vähän pienempiä kuin viimeksi (tein 10 kpl). Juuren teko ja leivän paisto ohjeet löydät täältä vanhasta postauksestani ja kuvia taikinan tekeleestä ja valmiista leivistä viimeksi löytyy täältä.

Jos nyt tulisi leivottua vähän useammin, kun ei tarvitse alusta aloittaa... mikäli pakastin saa olla rauhassa. Olisi varmaan pitänyt varoiksi ottaa kaksi juurta ja laittaa eri pakastimiin ;)