Ihana pakkasaamu! Herätessäni ulkomittari näytti -4,9 astetta ja pelto oli "jäätelön peitossa", niin kuin tänään viisi vuotta Tintti sanoi :D

Piti krapata ikkunatkin autosta, että pääsi liikenteeseen ja niin, etsiä lapaset laatikosta.

Postista kiikutin kotiin pakettini, onneksi ei ollut liukas keli, sillä talvirenkaat odottaa varaston vieressä vielä alle laittamista.

Olin tosi yllättynyt paketin sisällöstä. Ihan kuin lähettäjä olisi ihan paras ystäväni <3 ja tietäisi mitä olen kaupan hyllyssä monen monta kertaa katsellut, mutta en ole uskaltanut ostaa. Ja nyt ne tuli näin, nyt saankin kokeilla.

Yllätyksestä löytyi:

*Puolikarkeaa spelttijauhoa, tätä olen ainakin tuhannen kertaa katsonut hyllyssä, mutta en ole ostanut, vaikka mieli on tehnyt. Vihdoin saan kokeilla sitä. Kiitos!

*Mummon perunamuusihiutaleita

*Provencale yrttiseosta. On muuten lempparini, laitan sitä oikeastaan vähän joka ruokaan. Ja tätä kuluu meillä paljon...

*Sauvon sienikuutioita, tätäkin olen pyöritellyt kädessäni monen monta kertaa ja laittanut takaisin kaupan hyllyyn ja ajatellut, että ensikerralla sitten.

*Marimekon unikko kahviliinoja. =)

*Bountypatukka :p

*Kortti, jossa juolukkapiirakan ohje, en olekaan tehnyt juolukasta mitään koskaan, syönyt vaan paljaaltaan. 

*Ja sitten vielä SLYni minulle kokoama "Suolaiset piirakat" ohjevihkonen. Ja vihkossa mm. Yrttinen perunavoitaikina, johon yllätyksestä löytyneitä tarvikkeita voin käyttää. Kokeilen ehdottamasti tätä, kuulostaa niin herkulliselta. Vihkosessa on myös monia muita kivoja uusia piirakkareseptejä. 

Lokakuun yllätyksen takana on Anne, Maximuksen äiti, Maximuksen Rajoitetuista Herkuista (joka on muuten todella kiva blogi).

Olen Annen blogissa vieraillut aikaisemminkin ja muistellut aikoja, kun abimme oli pieni ja lähes kaikki ruoka-aineet aiheutti oireita. Dieettien kanssa puuhailu, jos mikä, vaatii monenlaista kekseliäisyyttä, olisipa silloin ollut apuna vaikka juuri Annen blogi. Näitä kannattaa tosiaan hyödyntää ja vaihtaa reseptejä.

Kiitos Anne, yllätyksesi oli tosi kiva. Ja vaikka tämä kierros meni vähän niin ja näin, niin aika hyvinhän tässä loppujen lopuksi kävi. Sain kivoja reseptejäkin useamman ja uusia tuttavuuksia yhden sijaan kaksin kappalein SLYn muodossa. =)