Eka oma ylioppilaamme painoi valkolakin eilen päähänsä. Oli hieno juhla koululla ja kotona lämmin tunnelmainen, ja sanan mukaisesti muutenkin, kahvitilaisuus.

Essi itse halusi juhliinsa tarjottavaksi macaroneja ja leipoi ne itse, me Annin kanssa täytettiin ne juhla-aamuna suklaatäytteellä. Lisäksi tarjolla oli:

Tomaatti-mozzarella kakkua

hyydytettyä kasviskakkua

kullannupun kinkkukakkua

tonnikalatahnalla täytettyjä tuulihattuja

täytekakku: pohjana viiden munan kakku, välissä mansikkahilloa ja diplomaattikreemiä. Päällä dr.oetkerin valkoista sokerimassaa. Joka harmikseni alkoi keittiön kuumuudessa sulaa ja valua sitten todella rumasti ja olin todella pettynyt kakkuihin, maku oli sentään kohdallaan. Lisäksi oli vielä yo-pikkuleipiä, laitan kuvan myöhemmin, unohdin kuvata ne kokonaan.

Päivän kohokohta oli kyllä nuoremman väen mielestä varmaan ilta, Essi lähti ystäviensä kanssa juhlimaan ja minä olin luvannut pienemmille, että kun juhlat on juhlittu niin pääsevät uimaan montulle. Vesi tuntui niin kylmältä, että ajattelin reissun olevan aika pikainen. Väärässä olin! Ellaakin sai oikein maanitella ja lopulta uhkailla, että sai pois vedestä. Itse en todellakaan tarkentunut vielä veteen menemään =)

Mutta mikäs siinä oli istua rannalla, ylioppilaan äitinä <3

" Elon laki yhä kauemmaksi sinut vie.

Yksi olimme, nyt oomme kaksi, kuinka tuskallistakin se lie.

Mutta sielustani poistu et: siellä nukut, leikit, riemuitset vielä,

kun luokses on pitkä tie."

*Elina Vaara*