Ensimmäinen kokeiluni bataatista ruokana. On aiempaakin kokemusta bataatista, mutta silloin kasvatettiin sitä ihanana köynnöksenä ikkunalaudalla kukkapurkissa lasten kanssa. Myöhemmin istutimme köynnöksen ulos ja syksyllä korjasimme pari pikkubataattia satona, mutta niitä vain ihasteltiin Nauru

Nyt tein tuollaista bataattipaistosta:

Kuorin vajaa puolikiloisen bataatin ja pilkoin reiluksi suikaleeksi.

Sitten paistoin 400 g possun suikaloitua kinkkua, naturel. Ruskistin possunsuikaleet kevyesti voissa, viimeiseksi lisäsin joukkoon ehkä pari ruokalusikallista sweet chili saucea. Siirsin lihat odottomaan syrjään lautaselle.

Lisäsin vähän voita ja bataattisuikaleet pannuun kypsymään. Ruskistin kevyesti ja kypsensin miedolla lämmöllä, lisäsin yrttisekoitusta (meira YrttiMix, valkosipulia, timjamia, suolaa) ja merisuolaa myllystä, kun bataatit pehmeni, lisäsin possupalat joukkoon plus kuivattua persiljaa (tuoretta ei sattunut olemaan). Huomasin, että ruoka kaipasi vielä jotain terästystä ja pari teelusikallista ketjap manis -soijakastiketta. Hetken haudutus ja valmista. Voiko ruuanlaitto enää helpommaksi tulla.