Meidän pääsiäiseen kuuluu lusikkaleivät, vasta ne tekevät pääsiäisestä juhlan! Vaikka toki leivon niitä muutenkin, jostain syystä kuitenkin aina pääsiäisenä.

Joskus silloin alkuun lusikkaleipien kanssa oli yhtä tuskaa tuo leipominen, yritin löytää hyvää ohjetta ja aina löysin jotain mikä ei kasassa pysynyt. Sitten ihan sattumalta löysin vanhan perintöohjeen. Ja sillä onnistuu aina.

200 g voita

1½ dl sokeria

Kiehauta voi kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes vaahto laskee. Mittaa sokeri kulhoon ja kaada voisula päälle, sekoita ja anna jäähtyä.

Lisää jäähtyneeseen voi-sokeriseokseen:

2 tl vaniljasokeria

4 dl vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu

1 tl leivinjauhetta.

Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä siitä pellille. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Laita vähän jäähtyneenä hilloa* yhden puoliskon suoralle puolelle ja paina toinen vastakkain päälle, kierittele sokerissa.

*Väliin laitan usein omenamarmeladia, mutta näissä on välissä Limecurdia (Mackays/Prismasta). Ensin piti laittaa lemoncurdia, mutta se oli päässyt loppumaan kaupasta, joten tämä sai kelvata ja olikin ihan kelvollista :p

Näitä maistelen pyhänä iltapäiväkahvilla, seurana pieni tilkkanen: il Limoncello di Sorrento -sitruunalikööriä, jota eilen hain Alkosta.

Kuvassa näkyvät somat pääsiäistiput meidän Eelis (1.lk) teki koulussa. Munakennoa on maalattu keltaisella peitevärillä, ja sitten lisätty tarvittavat tipun tunnisteet!