Kun lähdin mukaan Jämäkuuhun, minulla oli kaksi tavoitetta: saada kulutettua tuota valtaisaa Nallelankanöttösten määrää ja virkata Ellalle hame. Saman tyylinen, joka minulla oli pienenä tyttönä. Tosin se, jonka mummini virkkasi aikoinaan minulle, oli sinisävyinen ja siinä oli muistaakseni oransseja raitoja. Siitä ei ole kai jäänyt edes yhtään kuvaa muistoksi.

Ella sai nyt punasävyisen hameen, jossa on kahdeksan sakaraa. Lisäyksiä ja kavennuksia. Sanoin Ellalle, että hänpä nyt kasvaa vauhdilla, kun aina mitatessamme helma näytti vaan yhtä lyhyeltä. Lopulta saavutimme tämän pituuden, joka menee varmasti kevään ja syksynkin vielä. Vyötärössä on hieman kasvuvaraa (pyöreä kuminauha kujassa ja nappi takana) ja helmaan voi virkata aina lisää kerroksia.

Hametta kuvatessamme huomasimme yht äkkiä jotain liikettä helman alta ja sieltä tuli esiin pieni sisilisko, liekö Ella istahtanut juuri sen pesämättäälle. Siinä se istui ja ihmetteli, eikä meinannut millään lähteä pois.

Hameeseen kului muuten kuitenkin vain 180 grammaa lankaa, eli ei ihan hirmuisesti. Koukku oli Nro 3.

Ellan HelloKitty tossujen kimalluksessa sisilisko tunsi olevansa varmasti aivan huippu muotinäytöksen catwalkilla, vai mitä luulette. =)