Muisti pätkii... tulin tänne kurkkaamaan tätä postaustani ja eipä se ollutkaan täällä. Eli nyt sitten tulee.

Palstaprojektina oli viime viikolla aiheena muovipussi. Ja sain päähäni kokeilla nyt kerran aikaisemmin kuulemaani tekniikkaa, nimittäin muovikassien silittämällä sulattamista. Siinä tavallinen muovipussi silitetään molemmat sivut yhteen kiinni. Silitysraudan sopivaa kuumuutta pitää hiukan säätää pussien mukaan, jotta ne tarttuvat kunnolla toisiinsa. Kaikista pusseista ei tule yhtä hyvää materiaalia, mutta huomasin, että punaisista pusseista tuli nyt parasta ainetta kassin tekoa varten.
 

Silittäessä pitää tietysti suojata niin silityslauta kuin -rautakin, leivinpaperi sopii siihen oikein hyvin. Osa pusseista kutistuu ihan silmissä, jopa kolmasosaan alkuperäisestä. Kutistuminen on hyvä merkki, tulee helpommin työstettävää lopputulosta.

Kuvassa näkyvät vapiksen ja maskukodin pussit olivat alkujaan sellaisia valtavia jättikasseja.

No, sitten kun oli tarpeeksi materiaalia kasassa. (Ekopussitalossa se oli aika haaste, mutta onneksi sain kätevän vinkin käyttää myös jätesäkkejä.) Leikkelin tilkkuja muovista ja sitten ompelin koneella ihan siksakilla palat yhteen lomittain. Tavallisella tilkkutyötekniikalla kassin sisään jäävät saumat olisivat olleet aika tylsät, niin päädyin ompelemaan näin. Sangat punoin jätesäkistä. Ja tässäpä vielä valmis MuovipussiKassini <3