Bataattini kasvaa aika hitaasti verrattuna aikaisempaan kokeiluuni. Versot ovat kuitenkin tanakat ja hyvän oloiset, eli hitaasti hyvää tulee... toivottavasti.

1243159677_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilen ottamassani kuvassa näkyy noita versoja ja pieniä lehden alkuja. Mietin nyt olisikohan pitänyt pitää bataattia kauemmin kelmun sisässä, olisiko se jouduttanut versojen tuloa. Nyt pitää odotella ainakin jonkun aikaa, että versot kasvaa pidemmiksi, ennen kuin alan lyhentää niitä ja sen avulla saadaan tekemään lisää sivuversoja ja pistettyä pois leikatut oksat juurtumaan veteen.

Bataatinhan pitäisi olla monivuotinen köynnös. Olen sellaisen kerran aiemmin kasvattanut, mutta silloin en tiennyt, että sitä voi kasvattaa monivuotisena, vaan vein sen keväällä ulos kukkapenkkiin ja sitten syksyllä nostin sen perunan tavoin ja juuresta löytyi muutama pieni pikkubataatti.

Lisäksi eilen leivoin vähän Dallaspullia, mieheni lempipullaa, kun on ja hänellä on tänään synttäripäivä. Ja samalla ekaa kertaa leivoin uudessa keittiössäni, vaikka onhan Essi jo leiponut seurakunnan tilaisuuteen sämpyliä uudessa uunissa ennen minua. Hänen sämpylöihin tuli muuten valkosipulijauhoa ja timjamia, tuoksu oli ihastuttava... sääli vaan, että maistiaisia ei herunut, sen verran tiukka leivontatinki Essillä oli (mm. 2,8 kg vehnäjauhoja oli reseptissä).

No, Dallaspullista... minä teen niiden täytteen seuraavaan tapaan, tapoja on varmaan aika monia.

250g maitorahkaa

250g pehmeää voita

2 dl sokeria

reilu 1 dl vaniljakreemijauhoa.

Aineet sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään kaulitulle taikinalevylle, pullataikina normi tapaan.

 

1243159751_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

No, viimeksi piti laittaa näytille meidän taimihankinnat, mutta unohtui koko homma. Nyt nämä on  jo istutettukin: 1 x mustaherukka Mortti, 3 x punaherukka Jonheer van tets, omenapuita; Huvitus, Pirja ja Maikki (piti olla kaksi Huvitusta ja Maikki, mutta Mika taas otti mistä sattui... joopa joo), sitten kirsikka Varjomorelli ja päärynäpuu Aune.

Kasvimaalla on myös häärätty ahkeraan ja perjantaina istutettiin perunat lopultakin. Mutta ei niistä nyt enempää.