KYHäilyissä valmistui nyt tämä hattu. Hatun valmistuttua onkin enää kuusi työtä kesken niistä 23:sta, jotka kesäkuussa aloitin. Luulenpa kyllä kuitenkin, etten saa niitä kaikki valmiiksi, ei yhtään innosta esim. virkata niitä revontulilapasia :(

Mutta hattu sentään valmistui. Itse asiassa itse hatun virkkuuosuus valmistui jo hyvissä ajoin kesäkuun puolella, mutta kovetus puoli on antanut odottaa itseään. Kokeilin kovettaa työtä ensin perunajauhotärkillä, mutta en saavuttanut toivomaani kovuutta työhön, joten pesin tärkin pois ja kovetin hatun puuliima-vesiseoksella, jonka käyttöön olen saanut vinkkejä Annelilta ja nyt vielä oikein hyvät ohjeet Hilkalta. Kiitos kiitos!

Tässä hattu suoraan ylhäältä, tai edestä... miten sen haluaa ottaa. Ohje hattuun löytyi Diana Virkkausmaailma lehdestä Nro4 vuodelta 2010.  Lieri on halkaisijaltaan reilu 30 cm. Lankana Novitan valkoinen virkkauslanka koukulla nro1½.

Tässä vähän sivusta päin kuvattuna vielä. Itse tykkään kovin tuosta kuviosta lieren reunassa, sitä oli myös todella mukava virkata. 

EDIT: Kyseessä siis koristehattu! Tosin voisihan tuollaisen päähänsäkin laittaa, ei sitä kukaan estä, ei taida vaan olla ihan minun tyyliäni ;)

Minna