Leivoin ekaa kertaa elämässäni marenkikakkua. Ja siitä tuli ihan kiva, ainakin omasta mielestäni. Tykkään nimittäin melko paljon juuri näistä erittäin makeista jutuista leivonnassa, kuten marengista ja marsipaanista.

Marenkikakun ohjeen olen ottanut talteen jostain vanhasta Pirkasta, ilmeisesti vuodelta 2009.

Marenkipohjat noin 8-10 hengen kakkuun:

4 valkuaista

1 tl omenaviinietikkaa

2 dl sokeria

2 tippaa punaista karamelliväriä

1 tl maissitärkkelystä

1 tl vanilliinisokeria

Leivinpaperille (nurjalle) piirretään kaksi sydäntä, halkaisija noin 18 cm, sydänkuvion alue öljytään kevyesti.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, lisätään sokeri pikkuhiljaa samalla sekoittaen. Lisää elintarvikeväri (itse käytin pastaväriä), maissitärkkelystä ja vanilliinisokeri. Levitä puolet taikinasta toisen sydämen päälle ja pursota loput toisen sydämen päälle toisissaan kiinni olevina ruusukkeina (itse pursotin molemmat sydämet). Paista marenkilevyjä uunin alatasolla 125 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia. Koska tein itse kaksinkertaisen määrän ja lisäksi käytin kiertoilmaa, aikaa meni huomattavasti enemmän. Ylimääräisestä taikinasta tekemäni pikkumarengit olivat kyllä jo tuossa vaiheessa täysin kuiviä. Kokeile marengin kuivuutta hyvin varovasti, lämmin marenkilevy rikkoontuu helposti. Anna marenkilevyjen jäähtyä pellillä ja irrota jäähtyneet marengit varovasti leivinpaperista.

Täyte ja koristelu: 

3 keltaista kiiviä

1 prk vaahtoutuvaa mansikkakermaa

Pihlaja-marmeladikarkkeja

Kuori ja siivuta kiivi, lado pohjan päälle. Pursota kansimarengin reunaan ruusukereunus ja loput mansikkavaahdosta kiivien päälle täytteeksi. Nosta kansimarenki pohjan päälle, koristele Pihljamakeisin.

Ylimääräisestä marenkitaikinasta tein pikkumarenkeja:

Lisäksi leivoin Tutti Frutti crush paketin ohjeen mukaan, paitsi että kuorrutukseen lisäsin cappuccinojuomajauhetta

MOKKAPALOJA:

Ja SLYn lähettämästä DrinkMixistä 

CAIPIRINHAJUUSTOKAKUN:

Tällä ohjeella, jolla olen aikaisemminkin tehnyt. Mutta koska lähikaupassamme oli tuo koristeluhedelmä osasto aika tyhjä, laitoin kakkutäytehedelmiä päälle.

En nyt ehtinyt tekemään vielä niitä ruusuja, vaikka tarkoitus oli. Perjantaina puolen päivän aikaan, kun saavuin kotiin kaupasta, huomasin, että joku "ystävällinen" pikkuapina oli (ilmeisesti jo alkuviikosta) pistänyt 250 litran kaappipakastimesta virran pois päältä. Siinä oli sitten hieman puuhaa vadille ja lastalle, joilla vetelin sulaneet mustikat ja muut pois pakastimen pesun tieltä. :( Ei olisi tarvinnut, on automaattisulatuskin pakastimessa. Onneksi oli vähän marjoja myös vanhassa arkkupakastimessa.