Tänään 1.6.2011 alkaa KYH, Kesäyön hullutus. Eli käsillä tässä taas KYHäillään kaikenmoista. Ilmoittauduin mukaan yleiseen sarjaan.

Tarkoituksena on KYH:n aikana 1.6.-25.6. aloittaa joka päivä yksi uusi neulonta tai virkkuutyö ja saattaa kaikki työt valmiiksi heinäkuun loppuun mennessä. 

ALOITETUT 23 kpl /VALMIIT 20 kpl TYÖT:

V 1# 1.6. punaiset sukat  (laitan kuvan/kuvia pikkuhiljaa aloitetuista ja sitten valmistuneista, kun niitä alkaa tulemaan)

Punaiset sukat itselleni valmistuivat 13.6. Malli sukkiin löytyi aloituskuvassa näkyvästä lehdestä. Lanka on Snyltäni saamaa ihanaa sukkalankaa. Sukkien koko on noin 39 ja ne ovat minulle itselleni.

V 2# 2.6. virkattu hattu, kovetettava koriste

Virkkuutyönä hattu valmistui ensimmäisten joukossa, mutta kovettaminen pitkittyi. Tässä kuitenkin lopulta hattu valmiina ja kovetettuna 24.7. Hatun virkkuuohje löytyy Diana Virkkausmaailma lehdestä Nro 4 vuodelta 2010. Lankana on Novitan valkoinen virkkauslanka ja koukku nro 1½. Kovetin ensin työn perunajauhotärkillä, mutta en saanut siitä riittävää kovuutta hattuun. Paverpolia en viitsinyt edes kokeilla, kaikkien huonojen kokemusten jälkeen. Lopulta kovetin työ puuliima-vesiseoksella, jolla Hilkka ja Annelikin ovat kellojaan mm. kovettaneet. Ainakin vielä olen positiivisesti yllättynyt. 

Kiitos neuvoista kovetuksen suhteen Hilkalle ja Annelille!

V 3# 3.6. virkattu pitsiliina (aloitettu vain muutaman silmukan verran, se sallittakoon, kun valmistauduin ensimmäisiin lapseni yo-juhliin enimmäkseen koko päivän)

Liina valmistui 5.6. ensimmäisenä aloittamistani töistä. Malli on Lea Virkkausideoita -lehdestä Nro 4. vuodelta 2010. Lankana Coatsin Eldorado puppets, jota kului 17 g, koukku Nro 1½. Liina oli valmiina niin kivan näköinen, että päätin aloittaa samantien toisen samanlaisen, eli kuvassa myös 5.6. aloitettu KYHäilmäni.

V 4# 4.6. raidalliset villasukat lapselle:

Sukat valmiina 8.6. Lanka Schoeller&Stahl Fortissima socka Mexiko color, puikot nro 3 bambut, sukkien koko 26/27.

V 5# 5.6. Virkattu pitsiliina, aloituskuva 3.6. aloitetun valmiin liinan kanssa samassa kuvassa.

Toinen liina valmistui 21.6. Samaa lankaa siis kuin 3.6. aloittamani. Tässä kuvassa molemmat liinat valmiina.

V 6# 6.6. Junasukat vaaleanpunasävyisestä langasta.

Junasukat valmistuivat 15.7. Lankana Shoeller&Stahlin Mexiko Kids sukkalanka, sävy barbie. Neulottu puikoilla nro 2½, sukkien terän pituus 11 cm.

V 7# 7.6. Virkattu kirjanmerkki

Valmis kirjanmerkki viimeisteltynä. Lanka Eldorado puppets, malli jostain mallista mukaeltu, koukku 1½. 

V 8# 8.6. Haaviston lapaset aikuiselle.

Valmiit 19.7. Koko paremminkin nyt sitten nuorisokoko, ehkä naisten S korkeintaan. Lankana Novita Nallen joku vanha sininen sävy ja valkoinen, puikot nro 3 bambut. Mika sanoi näistä puikoista, että kun niistä ei kuulu kilkettä kun neulon... eli huono juttu, kun hän tykkää kuunnella neulomisen ääntä. Sanoin, että näillä voin neuloa siis salaa! Loistavaa =)

Malli Eeva Haaviston N:o 35, Kotka.

V 9# 9.6. Virkattu vaaleanpunainen pitsiliina 

Valmistui 15.6. Lanka Coatsin Eldorado puppets, koukku 1½. 

V 10# 10.6. Sinisävyiset villasukat vauvalle 

Sinisävyiset sukat valmistuivat oikeastaan yhdellä istumalla, en muistanut edes kuvata niitä aloitusvaiheessa. Lankana on Schoeller&Stahlin Mexiko kids sukkalanka, puikot 2½. Jalkaterän pituus 13 cm, eli koko noin 20/21. Illalla aloitin, ja aamulla päättelin...

V 11# 11.6. Virkattu sisustuskori vanhasta lakanasta

Virkattu kori valmistui 15.7. samalla kun katselin Päämiestä telkkarista. Tein tuohon koriin nyt vähän erilaisen reunan mitä ennen olen tehnyt, virkkasin sisäreunasta vähän niin kuin kiinteitä silmukoita viimeisen kerroksen silmukoiden kannan ympärille ja väliin aina ketjusilmukan. Reunasta tuli ihan hauskan näköinen ja ryhdikkäämpikin. Koukku Nro 10 ja uskokaa tai älkää, yhä edelleen sitä samaa tuplalakana-pussilakana settiä tuhoan, mistä olen tehnyt jo Ellalle mekon, Pululle shortsit ja yhden isomman korin... ja vielä sitä lakanaa jäikin. On se ollut riittoisa!

V 12# 12.6. Wooleater-patalappu 

Valmis 14.7. Lankana Novita Nallen vadelman punainen ja ruskea (ei oikein näy sävy kuvassa oikein), virkattu koukulla nro 3.

V 13# 13.6. Pienet punaiset sukat

Valmiit 18.7. Sama lanka kuin nro 1. sukissa. Puikot Knit pro 2½. Terän pituus n.12 cm.

14# 14.6. Virkatut revontulilapaset

15# 15.6. Miesten villasukat 

Miesten sukat seitsemän veljestä langasta valmistuivat viimeisenä aikataulussa pysyyneenä kyhäilytyönä, eli päättelin sukat illalla 31.7. samalla kun katsoin telkkua.

16# 16.6. Virkattu amigurumipehmo

Tästä syntynee Unelmatarhan Upsy Daisy...

17# 19.6. Oranssi-keltaiset villasukat

V 18# 20.6. Villasukat papukaijalangasta

Novitan ihanan värisestä seitsemän veljestä papukaija -langasta neulotut sukat valmistuivat 13.7. Puikot nro 3½. Eikös ole herkullisen väriset. Sukkien koko 39/40.

V 19#21.6. Virkattu valkoinen neliskulmainen pikkuliina

Neliskulmainen liina valmistui 14.7. Lankana Novitan valkoinen virkkauslanka, koukku nro 5. Liinan sivun pituus noin 20 cm. Ohje liinaan löytyy Lea Virkkausideoita lehdestä Nro. 3, vuodelta 2009. 

V 20#22.6. Lapaset

Ailin lapaset valmistuivat 23.7. Lankana Novita seitsemän veljestä punainen ja valkoinen, puikot 3½. Koko naisten koko M.

V 21#23.6. Virkattu lasten kesäpipo Ellalle

Ellalle valmistui 10.7. virkattu pupunkorvapipo. Tämä oli oikein kiva virkkaustyö ottaa mukaan autoon, siis aina kun istuin siinä hanttimiehenpaikalla. Idean tämän hatun tekoon sain Bella Bambini sivuilta, jossa oli vastaavia vauvan pipoja. Tämä piponen on virkattu Novita Miami langasta, joka on niin ihanan pehmoista, virkkuukoukku Nro 3, vaikka suositus taitaa olla vähän isompi... kolmonen sattui vaan ekana käteen, joten sillä mentiin. Nyt Ella pyyteli sitten jo pupujussipukua, housut ja paita kuulema pitäisi vielä virkata :o

22#24.6. Villasukat pojalle 7 velj langasta

Sukat valmistuivat 26.7. Olimme retkellä Korkeasaaressa ja matkalla Helsinkiin ja takaisin tikuttelin nämä valmiiksi. Lankana petroolin värinen ja harmaa seitsemän veljestä lanka. Jalkaterän pituus noin 15 cm eli vastaa kokoa 22/23.

23#25.6. Virkattu kellotaulu

Kello valmistui kokonaan 30.7. Se on kovetettu nyt puuliimavesiseoksella. Tämä kello vaatinee luultavasti uudelleen liimakäsittelyn, koska jäi melko pehmeäksi.

Sain siis aloitettua yhteensä 23 työtä, 25 olisi ollut mahdollista, mutta viikonlopun mittainen partioleiri verotti kaksi aloitusta. Leirillä tehtiin kyllä käsitöitä, esimerkiksi unisieppari, haavileirimerkki ja voileipähalsteri, niitä ei kuitenkaan voi ehkä laskea tähän KYHäilyyn, niille pitäisi olla oma osionsa. 

Nyt vielä pitäisi saada kaikki valmiiksi heinäkuun loppuun mennessä!

Heinäkuun loppuun mennessä valmistui kaikkiaan 20 työtä, Upsy Daisy, oranssit villasukat ja revontulilapaset jäivät kesken. Olisin saanut ne ehkä valmiiksi jollei metsä pursuisi niin ihania mustikoita ja kanttarelleja ja jos vuorokaudessa olisi enemmän tunteja.

Joka tapauksessa tosi kiva projekti, ehkä ensikerralla lähden taas mukaan. Mutta nyt on aika muiden kyhäilyjen...

Minna