Tein eilen uunijäätelöä, en muista koska olisin viimeksi tehnyt. Varmaan noin 15 vuotta siitä on jo kulunut. Eli ei ole ihan kauhean usein tätä herkkua meillä ollut tarjolla. Mikä on oikeastaan vähän sääli, kaikki muut söivät sitä huokaillen, paitsi Eelis joka ei välittänyt moisesta imelyydestä. Ja onhan tämä ihan älyttömän helppo tehdä!!

Päältähän tuo ei ole kovin kummoisen näköinen.

Tähän erittäin reiluun annokseen laitoin ensin vuokaan pohjalle Rainbow suklaahippukuivakakkua (1½ kakkua meni) ohuina siivuina tiiviisti lomittain. Kakkupalat kostutin kevyesti Muumilimpsalla, jonka jälkeen sivelin ohuen kerroksen mansikkahilloa kakkupaloille. Näiden päälle keskelle tuli 1½ litraa laktoositonta vaniljakermajäätelöä, jäätelön päälle ripottelin vähän mustikoita ja lopuksi peitin koko komeuden valkuaisvaahdolla, jossa oli 6 valkuaista ja reilu 2 dl tomusokeria.

Sitten vaan uuniin 250 asteeseen noin viideksi minuutiksi, sen verran, että marenkihuipuit saavat kivasti väriä.

Tässä näkyy sitten vähän noita kerroksia paremmin, eikä ehtinyt jäätelö sulaa, kyllä niin nopeaan katosi herkku lautasilta. Tämä loppu mikä tässä näkyy, laitettiin pakastimeen, en tiedä säilyykö siellä miten hyvin... mutta luulenpa, että ei se ehdi siellä kovin kauan vanheta! :D

EDIT: Tiistai-iltana otettiin sitten vähän uunijäätelöä pakastimesta kahvin seuraksi ja ei se ihan huonoksi ollut mennyt. Jostain kohdista, lähinnä reunoista, maistui hieman sellaiselta jäätelöltä joka on sulanut ja pakastettu uudestaan. Marenki oli aika samanmoista kuin tuoreenakin, mutta pohja sen sijaan oli kostunut ja selvästi parempi kuin alunperin.