Löytyi muuton jälkeen varastosta vanhoja Yhteishyvän ruokalehtiä. Ja tällä viikolla olen kokeillut niistä muutamia reseptejä. Ja reseptien kokeilut jatkuu, nyt kun vauhtiin pääsin.

Tänään syötiin kookoslinssikeittoa, eilen oli kalasuikalekastiketta lounaalla ja yhdessä koko perheen kanssa syötiin jambalayarisottoa.

Kookoslinssikeitto

2 dl punaisia linssejä

2 cm pala inkivääriä

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

1 rkl öljyä

1 tl kurkumaa

4 dl kanalientä

400 g tomaattimurskaa

2 dl kookosmaitoa

tarjoiluun: leipäkuutioita

Huuhtele linssit ja valuta. Hienonna kuorittu inkivääri ja sipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä kattilassa. Lisää kurkuma, kuuma kanaliemi, tomaattimurska ja linssit. Anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Hienonna keitto sauvasekoittimella, lisää kookosmaito ja kuumenna. Tarjoa paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.

Kookoslinssikeitto oli ehkä Ellalle ja Eelikselle (joka on lisäksi sairaana kotona) vähän turhan eksoottinen. Meillä ei ole aiemmin ollut linssiruokia. Itse pidin sen pehmeästä mausta. Alkuperäinen ohje löytyy Ruokalehdestä 3/04.

 

Samasta lehdestä löytyy (3/04)

JAMBALAYARISOTTO

300 g marinoituja broilerin fileesuikaleita

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

1 rkl oliiviöljyä

2 dl täysjyväriisiä

400 g tomaattimurskaa

4 dl kanalientä

1 rkl HP-kastiketta

2 tl basilikaa

1 tl mustapippuria

1 dl herneitä

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

100 g metwurstia palana

180 g katkarapuja

2 rkl persiljaa hienonnettuna

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna isolla pannulla öljy ja ruskista broilerin suikaleet. Lisää sipulit ja kuullota. Lisää riisi, tomaattimurska, kanaliemi sekä mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä puoli tuntia. Lisää herneet, paloitellut paprikat ja kuutioitu metwursti kypsennyksen loppuvaiheessa. Sekoita katkaravut joukkoon, kuumenna ja lisää tarvittaessa nestettä. Koristele hienonnetulla persiljalla. (tästä ei ole kuvaa, ehti mennä ns parempiin suihin, ennen kuin kamera tuli mieleen ;) ) Jambalaya maistui hyvin koko perheelle ja tätä pyydettiin tekemään pian uudelleen.

 

KALASUIKALEKASTIKE

1 sipuli

2 porkkanaa

1 rkl öljyä

300 g marinoituja kirjolohisuikaleita

1½ dl vettä

50 g sulatejuustoa

Kuori ja paloittele sipuli, suikaloi porkkanat. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia ja porkkanasuikaleita pari minuuttia. Lisää kalasuikaleet ja paista hetki. Lisää vesi ja sulatejuusto, kuumenna ja sekoita tasaiseksi ja anna hautua noin 10 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa. Tämä ohje löytyy Ruokalehdestä 5/03. Tämä kalakastike maistui Ellallekin :)

Kaikki ohjeet ovat neljälle hengelle tällä kertaa.

Kiitos onnitteluista! Kivasti on jo mukana osallistujia arvonnassakin ja vielä ehtii mukaan arvontaankin.