Osallistuin tässä muuten myös leivontakilpailuun, vaikka en jatkoon päässytkään tässä rakkaus ja koristeluaiheihessa leivontakilpailussa, ajattelin nyt kuitenkin tämän työni täällä blogissani julkaista.
 
Resepti on oma kehittelemäni, halusin jotain hapanta ja sitruunaista vaihtelun vuoksi, ettei aina niin sitä makiaa mahan täydeltä. Ja kun tuli tarve keksiä jotain mitä voisi tehdä tuosta Valion ihanasta valkosuklaa-lime-rahkasta, ettei sitä nyt aina vaan ihan paljaaltaan söisi purkkikaupalla :D
 
Samalla vähän harjoittelin tekemään tuollaisia kermaruusuja, kun en ole niihin pahemmin aikaisemmin perehtynyt.
 
 
Sitruunainen valkosuklaacupcake 15 kpl
3 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl jouksevaa margariinia
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori (luomu)
130 g valkoista suklaata
1,5 dl kuohukermaa
 
pursotukseen:
1 prk flora vispiä
1 prk sitruunan makuista valion rahkaa
maun mukaan tomusokeria
 
Munat ja sokeri vatkataan vaaleaksi vaahdoksi. Lisätään margariini. Joukkoon sekoitetaan keskenään sekoitetut kuivat aineet: vehnäjauhot, leivinjauhe, sitruunankuori ja kohtuukokoisiksi paloiksi rouhittu valkoinen suklaa. Kerma vatkataan kovaksi vaahdoksi toisessa astiassa ja nostellaan varovasti taikinan joukkoon. Kerma saa jäädä taikinan joukkoon hieman valkopilkullisena. Taikina jaetaan 15 isoon muffinssivuokaan ja paistetaan uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Jäähtyneet cupcaket koristellaan pursotuksin. Flora vispi vatkataan kovaksi vaahdoksi, riippuen pursotuksesta halutessaan/ tarvitessa voi joukkoon lisätä hieman vaniljakreemijauhetta antamaan jämäkkyyttä. Joukkoon sekoitetaan Valion sitruunarahka ja tomusokeria oman maun mukaan, vaahto voidaan värjätä tarpeen mukaan. Pursotetaan cupcakesien päälle halutulla tavalla. Ja tässä ruusun päälle vielä Dr. Oetkerin Princess Lillifeen kimaltavia strösseleitä kastepisaroiksi.