Porkkanasämpylät 18 kpl

25 g hiivaa

5 dl vettä

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

2 dl hienoa porkkanaraastetta ( tai sieniä jos haluat sienisämpylöitä)

noin 10 dl sämpyläjauhoja

½ dl öljyä

Liuota hiiva haalean veteen. Lisää veteen suola, sokeri, porkkanaraaste ja alusta jauhot taikinaan. Vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa öljy. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle  alustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivot palat tangoiksi. Leikkaa tangot tasakokoisiksi paloiksi ja pyörittele ne sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota puoli tuntia. Paista sämpylöitä 225 asteisessa uunissa noin 10-14 minuuttia.

(ohje mukailtu: Kotilieden parhaat leivonnaiset kirjasta)

Pistin joku aika sitten inkiväärin palasen mullan alle ruukkuun ja eilen huomasin pienen verson alun. Pieni jippii sille. Netistä luin, että siitä pitäisi tulla hieno huonekasvi, kunhan olen kärsivällinen... varmaan tuo kärsivällisyys on mulle se vaikein kohta. Mutta katsotaan mitä tuleman pitää.