Koska olen aika kauan niin monen muun blogin äärellä halunnut päästä maistamaan tätä paljon kehuttua leivonnaista.

Ja koska kukaan ei ole sitä ystävällisesti vielä tarjonnutkaan minulle kahvikupposen ääressä, piti tehdä sellainen itse sitten. Jos joku nyt ei vielä ole kuullut tästä, niin reseptihän on alunperin kotoisin Santa Marian sivuilta. Itse päädyin yhdistämään Open cafen ja Kyökkipiika Katin reseptit oman makuni mukaan. Vähensin sokerin määrää, koska monissa blogeissa sitä oli pidetty liian suurena.

Oma reseptini tähän ihanaan kakkuun muodostui seuraavanlaiseksi 28 cm irtopohjavuokaan:

Pohja:

15 kpl digestivekeksejä

75 g sulatettua voita

Täyte:

5 liivatelehteä

3 rkl vettä

1 prk Flora Vispiä

400 g Mascarponejuustoa

2½ dl tomusokeria

1 pss Caipirinha mix -juomasekoitusta

Hienonna keksit kulhossa, lisää joukkoon sulatettu voi, sekoita tasaiseksi massaksi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (tai itse vuoraan vain sen pohjan).

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota Flora Vispi hyvin. Vaahdota erikseen Mascarponejuusto ja tomusokeri, lisää joukkoon Caipirinha mix -jauhe, sekoita hyvin. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita joukkoon 3 rkl kiehuvaa vettä. Kaada liuennut liivate ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten tuorejuustoseokseen. Kääntele viimeiseksi Flora vispi vaahto juustoseoksen joukkoon. Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Oma kakkuni otti aika lujaa kiinni vuoan reunoihin, luultavasti reunakalvosta olisi ollut tähän apua.

Koristelin valmiin kakun lime- ja kiivisiivuilla. Ja koska koristelu vaati jotain punaista (eikä kaupassa ollut oikein mitään sopivaa tähän vuoden aikaan, enkä suostunut ottamaan Elinan ehdottamia pikkutomaattejakaan) päädyin ottamaan mukaan viikunaa. Eikös viikunoita yleensä tarjota juustojen ja viinin kanssa? Nyt muuten tajusin, että hei, eihän meillä ollut sitä viiniä tarjolla tämän kanssa nyt sitten ;) Pakko varmaan tehdä uusi kakku. Sopisi muuten kivasti vaikka uuden vuoden juhlintaan.

Oli muuten maineensa veroinen, ihastui ihan täysin kakun ihanan pirteään sitruksiseen makuun!