Eilen juhlittiin sitten anopin syntymäpäiviä koko suvun kesken. Aamulla jo mittari näytti liki 28 astetta lämmintä ulkona varjossakin, joten ei todellakaan vilusta kärsitty.

Tein nyt vielä kolme 7 munan kakkupohjaa tätä päivää varten, täytteenä anopin itse tekemää kuningarhilloa, kostutus sitruunalimpsalla. Päällä mansikoita kiilteen alla ja pursotukset Flora vispiä. Kyllä on melko haastavaa näillä mittarilukemilla tuo pursottelu, kun tahtoo kaikki sulaa käsiin jo. 

Lahjaksi veimme pitsikellon: liinan kovetin Paverpolilla, mutta olen siihen aika pettynyt. Alkuun se pysyi tosiaan hyvin jäykkänä, mutta nytkin kun oli näin lämmin ja ilmankosteus korkea alkoi liina lerputtaa ja vääntyä ikävästi. Tämän kellon kanssa otettiinkin sitten varman päälle. Mika leikkasi pyöreän kiekon pleksistä ja liina liimattiin kuumaliimalla ulkoreunastaan kiinni pleksiin. Koneisto on piilotettu, kuten aikaisemminkin, pienen cd-levyn taakse.

Paverpol on niin paljon nyt temppuillut kanssani, että en tee sillä enää yhtään kelloa, vaan seuraavaksi kokeilen liimavesiseosta. Oma keittiön kellokin oli pakko ottaa alas seinältä ja nyt se odottaa pleksivahvistusta ja uudelleen koontia.