Niin, minähän ilmoittauduin sinne satubalettitanssijana, eikös olekin aika lailla justiinsa niin kuin mä.

 

SATUBALETTI

 
Kirmailevia menninkäisiä ja päivänsäteitä. Suloisen syötäviä ja hassun hauskoja neuleita. Lähipiiristäsi löytyy taaperoa ja koululaista vailla tumppua, myssyä, nuttua, sukkaa jne. ja sinähän teet niitä mielelläsi. Pientä ja pehmeää valmistuu nopeasti lapsille, lastenlapsille, kummilapsille tai ehkä jopa hyväntekeväisyyteen?!
 
 
Perusteluni kuuluivat ilmoittautuessa seuraavasti: "Tämä on mun kategoria ihan selvästi, vaikka on häivähdys monista muistakin. Avainsanani ovat lapset lähipiirissä, hyväntekeväisyys, pienet sukat, nutut, pipot, myssyt ja mussut vaaleanpunaista ja höpö höpöä. Myssyjä ja muita myös menninkäisille eli nukeille. Sellaista, että kun keskellä yötä herää, eikä saa unta... voin neuloa vaikka pörröiset siilitumput."
No nyt sitten eilen sain tuon haaste tanssityylini adel Heidilta ja haasteeni oli... oikeastaan en osannut jotenkin edes pelätä tätä, koska ohitin sen ilmoittautuessanikin nopeasti. Ja haasteeni on:

VALSSI ja FOXTROT

 
Perinteet ja traditiot. Perinneneuleet ovat sinun juttusi. Hallitset useamman tekniikan ja tiedät niiden ja käyttämiesi mallien historian. Se voi olla konttineuletta, kirjoneuletta, eestiläistä pitsiä… Olet neulonut kauan ja arvostat harrastuksesi historiallisuutta. Historia elää ja kulkee eteenpäin neuleissasi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ensireaktioni: Hei, ei siellä ollut mitään valssia ja foxtrot juttua, ei varmaan ollut! Sitten ajatus... perinneneule... apua joku norjalaisvillapaita. Kerran tilasin sellaiseen neuleohjeen ja kun pääsin kohtaan jossa käskettiin leikellä kappale halki hihaa varten lykkäsin ohjeen mappi ööhön. No, en varmaan leikkele mitään, sehän purkaantuu. Tai joku konttineule, olen juu kokeillut pari kertaa. En tiedä miten jotkut sellaista neuloo. Enkä tiedä edes mihin neuleperinteeseen moinen kuuluu. Missä kaikkialla oikeastaan neulotaan vaatteita, Etelämantereen pingviinit ei ehkä neulo, mutta entäs Afrikassa??? Tai onko inuiiteilla lankaa josta neuloa, vai onko heillä vaan niitä jotain nahkavaatteita ja turkiksia. 
Visainen haaste kerrassaan. Mutta mitä enemmän sitä olen tässä eilisen illan ja tämän päivän miettinyt, sitä enemmän on alkanut putkahdella kaikkea mieleen... tästä tulee varmasti tosi kiva homma. Tämän haasteen otan innolla vastaan!!! Huomenna menenkin kirjastoon, pitkästä aikaa... ideoita hakemaan. Kaikki on ihan auki vielä... eli mahdollisuudet on vaikka mihin ;)