Oikein hauskaa vappua kaikille blogini lukijoille! Meillä Wappuilu alkoi jo eilen, koska sattumoisin olen wapun lapsi ja eilen oli syntymäpäiväni. Viikonloppuna on siis tiedossa meillä niin vapun kuin synttärin juhlintaa! Omasta mielestäni en olisi voinut parempaan vuoden aikaan syntyä, nyt saan hyvällä omalla tunnolla juhlia serpentiinien ja ilmapallojen voimin vuodesta toiseen... :D

Ja tässäpä vielä helppo ja kiva wapputarjottava kuvineen ja ohjeineen, jos munkin paisto tuntuu työläältä... tarvitset vain rosettiraudan ja tavallisia tarpeita kaapistasi.

ROSETIT n.12-14 kpl

1 muna

1 tl sokeria

1 dl maitoa

1 dl venhäjauhoja

Paistamiseen: munkkirasvaa, kookosrasvaa tai öljyä.

Pinnalle: tomusokeria

Vatkaa ainekset sekaisin kierrevatkaimella kulhossa.

Kuumenna öljy, kookos- tai munkkirasva pienipohjaisessa kattilassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun siihen pudotettu pieni taikinatippa ruskistuu. Voit kokeilla kuumuutta myös vaalean leivän palalla, kuten mm. munkin paistossa.

Levitä pöydälle kerros sanomalehtiä ja sen päälle talouspaperia, jotta voit laskea paistetut rosetit siihen jäähtymään. Kannattaa varata valmiiksi myös esim reikäkauha tai pihdit, jos rosetti putoaa raudasta rasvaan, saat nostettua sen talouspaperille. Myös lusikka tms voi olla tarpeen, jos rosetti jää kiinni rautaan, saat hellästi irroiteltua sen siitä. Muista myös varata kattilan kansi lähistölle, jos rasva sattuu syttymään, niin voit tukahduttaa sillä tulen.

Kun rasva on kuumentunut, kasta rosettirauta siihen hetkeksi kuumenemaan. Kasta kuumentunut rauta rosettitaikinaan, mutta varo kastamasta sitä liian syvälle, ettei taikana peitä yläreunaa. Taikinaa jää rautaan todella vähän, mutta kun kastat sen kuumaan rasvaan paistumaan, se laajenee =) Paista, kunnes rosetti on kauniin värinen ja nosta talouspaperille.

Koristele jäähtyneet rosetit tomusokerilla. Myös hillo ja kermavaahto tai jäätelö ovat aivan ihania rosettien kanssa.

HAUSKAA VAPPUA!