Niistä ei voi saada tarpeekseen ja sitten kun yhteen täytevariaatioon kyllästyy, niin ainahan voi kokeilla jotain muuta ja taikinaakin voi maustaa monella tapaa... meillä syötiin tässä ihan tämmäsiä tavallisia vaan tällä kertaa. Mutta ne on niin hyviä. että pakkohan se on teidän kanssanne jakaa.

BAGELIT

 

5 dl vettä

2 tl suolaa

½ tl sokeria

4 dl hiivaleipäjauhoja

1 pss kuivahiivaa

7-8-dl vehnäjauhoja

1 dl juoksevaa margariinia

pinnalle: unikon ja/tai seesamin siemeniä

keittämiseen: vettä

 

Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja sokeri.

Lisää hiivaleipäjauhot, joiden sekaan kuivahiiva on sekoitettu. Lisää vehnäjauhoja, vaivaa ja lisää myös juokseva margariini. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Jätä taikina kohoamaan puoleksi tuntia.

 

Alusta kohonnut taikina ja leivo siitä pitkä tanko (tai kaksi kuten itse teen), jaa tanko 20 osaan.

Pyöritä osat pikku pulliksi ja jätä kohoamaan jälleen liinan alle, nyt noin 15 minuutiksi. 

Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi. Ota kohonnut pikkupulla, tee peukalolla reikä sen keskelle ja venytä pulla rinkeliksi. Pudota enintään kolme rinkeliä kerrallaan kiehuvaan veteen. Keitä rinkeliä noin 30-40 sekuntia. Nosta reikäkauhalla uunipellille paperin päälle. Ripottele pinnalle siemeniä. Paista rinkeleitä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, eli kunnes rinkelit ovat kauniin ruskeita. 

Halkaise hieman jäähtynyt rinkeli ja täytä haluamallasi tavalla.

Kuvassa on Kana-caesarbagelit, ne ovat täytetty seuraavasti:

Halkaistuille rinkelin puolikkaille sivellään maustamatonta tuorejuustoa, esim. Hovi. Sitten alapuolikkaalle laitetaan rapeaa salaattia, broilerileike siivuja (meillä Saarioisten paahdettua broilerfileleikettä). Leikkeen päälle laitetaan noin 1 tl caesar-salaattikastiketta. Sen päälle tulee vielä parmesaanijuustoa lastuina ja ripaukset suola- ja mustapippurimyllystä.