Kokeilin tänä vuonna uutta ohjetta. Oli pakko, vanhaan ohjeeseeni kuului mantelijauhetta ja sitä ei kaupoista löytynyt, enkä jaksanut itse alkaa tehdä. Lisäksi löysin Dan Sukkerin sivuilta uuden kivalta kuulostavan ohjeen.

Ainekset:

2 munaa

1½ dl Siro erikoishienoa sokeria

1½ dl kermaa

200 g sulatettua voita tai margariinia

1½ dl mantelirouhetta,

2 dl korppujauhoja

2 dl venhäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

Koristeluun: tomusokeri-vesikuorrutusta ja vadelmahilloa

Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota kerma vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. (Laitoin itse ensin kuivat aineet ja voin vuorotellen ja viimeiseksi tuon kermavaahdon). Jaa taikina torttuvuokiin tai käytä paperivuokia (minulla oli noita  Bruno Amerikanmuffinivuokia). Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Koristele jäähtyneet tortut.

Tämä resepti oli parempi kuin se minun vanha! Vain arrakkia jäin kaipaamaan, muuten oli juuri sellainen rakenne ja maku josta pidän. Mutta se arrakki kuuluu minun torttuihini ja sitä nyt ei ollut, ehkä ensikerralla sitten sen kanssa.

Mukavaa Runebergin päivää!