Kokeilin tänä vuonna uutta ohjetta. Oli pakko, vanhaan ohjeeseeni kuului mantelijauhetta ja sitä ei kaupoista löytynyt, enkä jaksanut itse alkaa tehdä. Lisäksi löysin Dan Sukkerin sivuilta uuden kivalta kuulostavan ohjeen.
Ainekset:
2 munaa
1½ dl Siro erikoishienoa sokeria
1½ dl kermaa
200 g sulatettua voita tai margariinia
1½ dl mantelirouhetta,
2 dl korppujauhoja
2 dl venhäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Koristeluun: tomusokeri-vesikuorrutusta ja vadelmahilloa
Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota kerma vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. (Laitoin itse ensin kuivat aineet ja voin vuorotellen ja viimeiseksi tuon kermavaahdon). Jaa taikina torttuvuokiin tai käytä paperivuokia (minulla oli noita Bruno Amerikanmuffinivuokia). Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Koristele jäähtyneet tortut.
Tämä resepti oli parempi kuin se minun vanha! Vain arrakkia jäin kaipaamaan, muuten oli juuri sellainen rakenne ja maku josta pidän. Mutta se arrakki kuuluu minun torttuihini ja sitä nyt ei ollut, ehkä ensikerralla sitten sen kanssa.
Mukavaa Runebergin päivää!