Laurille valmistui Napakettu talvileiriä varten uudet villasukat, Novita seitsemän veljestä langasta, koko noin 43. Ja uudet konehuovutetut kintaat, samalla Novitan ohjeella, jolla aikasemmatkin olen tehnyt. Tällä kertaa lankana Novita Puro ja muistaakseni tuo sävy on Kaarna. Koko on miehen koko.

Työt ovat odotelleet viimeistelyä jo varsin pitkään ja tuntuukin hyvältä saada keskeneräisten koppaa välillä vähän tyhjemmäksi. Ja pakkohan nuo olikin jo valmiiksi saada, Napakettu on jo ensiviikolla. Annille on vielä tulossa ainakin punaiset huopakintaat. Anni ja Lauri ovatkin tällä kertaa ainoat perheestämme, jotka leirille suuntaavat ja ainoat itse asiassa koko lippukunnastamme. Sen verran harvoin näitä partiopiirin talvileirejä kuitenkin järjestetään, että kannattaahan sinne lähteä. Säätä vielä jännätään, edellisellä piirin talvileirillä ei lämpötila juurikaan kohonnut -20 asteen lämpimämmälle puolelle.

Tässä vielä näitä Tyksin keskosille neulottuja tumppuja ja sukkia. Oma panokseni oli tällä kertaa melko vaatimaton, mutta onneksi olen kuullut,  että Miialle on valtaisat määrät tumppu ja sukkalähetyksiä saapunut. 

Tumpun malli on sellainen, jolla mummini aikoinaan lapasia meille neuloi. En tiedä keksikö omasta päästään mallin, vai mistä tuon nappasi, mutta kun yhdet oli neulonut... siitä syntyi oikea villitys ja tällä mallilla syntyi valtavat määrät käsineitä ja pipojakin. Mummi neuloi kuitenkin kaksivärisenä näitä, enkä muista hänen virkanneen reunaan rapureunusta. En muista tarkalleen myöskään miten hän teki tähän malliin peukalon.

Monet ovat päivitelleet pakkasia, mutta eikös olekin ihanaa kun ei ole märkää, loskaista ja harmaata!?!