Tänään sitten tein sitä. Ja tätäkin on harkittu ties kuinka monta kertaa, mutta varsinaisen sysäyksen itse toimeen tarttumiselle sai aikaan se, että Hesen listalta ei enää kebabia löytynyt.

Netistä vaan hakuja ja tekemään tiivistä yhteenvetoa kaikista löydöistä ja sitten puuhaan. Aikaa tähän hommaan pitää varata tuon lihan paistamisen takia.

Kebab:

800 g naudan jauhelihaa

2 rkl aromisuolaa

reilu 1 tl mustapippuria myllystä

Mittaa mausteet kulhon pohjalle ja lisää lihat päälle, sekoita ainekset voimakkaasti nyrkillä vaivaten tasaiseksi, että saisit aikaan mahdollisimman tiiviin massan (jossa ei olisi ilmakuplia). Tee massasta, reilu 5 cm halkaisijaltaan, pötkö foliolle ja kiedo folio tiiviisti pötkön ympäri.

Nosta lihapötkö  johonkin esim. uunivuokaan ja uuniin 100 asteeseen 3½ tunniksi. Uunin pitää olla tosiaan vain 100 asteinen ja paistamisen kestää vähintään tuon ajan, että tulee kebabia. Kun liha on ollut uunissa 3½ tuntia, nosta se uunista pois, mutta älä avaa foliota. Anna lihan tasaantua folion alla ainakin 15 minuuttia. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen, pitaleipiä varten.

Kun liha on uunissa, valmista kebabkastike:

1 prk (Santa Maria) Chunky Salsa Medium kastiketta (jos pidät tosi tulisesta, käytä hottia!)

1 tkl tomaattimurskaa (400g)

Kaada salsakastike ja tomaattimurska kattilaan, keitä kohtuullisella lämmöllä noin 10 minuuttia samalla sekoitellen. Kun kastike on paksua, ota se liedeltä ja surauta sauvavatkaimella kastike ihan tasaiseksi.

Aloita Pita-leipien valmistus noin 30 minuuttia ennen kuin liha on valmis.

Pita-leivät (12kpl)

5 dl kädenlämpöistä vettä

50 g hiivaa

3/4 dl ruokaöljyä

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

reilu 10 dl vehnäjauhoja.

Lisää veteen hiiva, suola, sokeri ja puolet jauhoista, sekoita, lisää öljy ja lisää loput jauhoista vähän kerrallaan. Lisää jauhoja kunnes taikina ei käsin vaivatessa tartu enää mainittavasti käsiin, eikä kulhoon, mutta on kuitenkin mahdollisimman pehmeää. Jätä kohoamaan liinan alle puoleksi tunniksi.

Kun taikina on kohonnut, kaada se jauhotetulle leivinpöydälle ja alusta se tiiviiksi. Leivo tanko, jaa 12 osaan.

Pyöritä saadut palaset ensin palloiksi ja sitten kauli ne aivan ohuiksi lättänöiksi. Käytä jauhoja tarpeen mukaan, ettei taikina juutu kiinni pöytään tai kaulimeen. Nosta paperin päälle uunipellille. Leipiä ei saa pistellä, jotta ne pullistuisivat!

Tällä välin luultavasti lihakin on ollut uunissa jo riittävän kauan, joten uuni on vapaa. Kun uuni on lämmennyt 250 asteiseksi, pistä leivät uuniin keskitasolle ja paista 7 minuuttia, kunnes leivät ovat kauniin väriset ja ihanan pulleat.

Avaa leipä varovasti, ne ovat tosi kuumia!

Valmista kebablihaa.

Täytä pitaleipä kebablihalla, salaatilla, tomaatilla, kurkulla, lisää tekemääsi kebabkastiketta, luonnonjugurttia tulisuutta tasamaan, jalapenoja... tai makusi mukaan.

Sovellettuihin ohjeisiin löysin vinkkejä mm. näistä:

2Fast4You

Myllyn Paras Oy

Kotikokki.net

ARVONTAAN EHTII VIELÄ!!!