Oli tässä taannoin pohdinnan alla sellainen monen kodin ikuisuuskysymys kuin:

"Mitä tänään syötäisiin?"

Selailtiin siinä sitten yhdessä Yhteishyvänruokalehteäkin ja siellä esiteltiin texmexperunalaatikko... kuulosti hyvältä, mutta itse resepti sitten ei... valmiita valkosipuliperunoita... höh.

Mutta sitten lamppu syttyi... tehdäänkin TexMexmakaronilaatikkoa. Mitähän siihen sitten voisi tulla? No, tälläistä siitä tuli. Tämä on jo toinen kokeilu, koska ekaa en ehtinyt kuvaamaan, lähdin käymään kauppaan välillä ja takaisin tullessani kaikki laatikko oli jo syöty.

Tämä makaronilaatikko syntyy seuraavalla tavalla. Ohje on mitoitettu meidän yhdeksän henkiselle perheelle, jossa etenkin miehet syö aika reippaasti.

 

TexMexMakaronilaatikko

600 g sarvimakaroneja, keitä lihaliemellä maustetussa vedessä kypsäksi. Älä heitä       keitinvettä pois.

750 g sikanauta -jauhelihaa, ruskista.

2 pss Santa Maria tacomausteseosta ja

2 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa, lisää nämä kypsän jauhelihan joukkoon ja anna tekeytyä pannulla miedolla lämmöllä hetken.

Sekoita makaronit ja jauheliha-papuseos toisiinsa ja kaada uunivuokaan.

Sekoita säästämääsi makaronien keitinveteen, joka on hieman jäähtynyt, tarpeen mukaan suolaa ja viisi kananmunaa. Kaada munalihaliemi laatikon päälle. Makaronien ei tarvitse peittyä kokonaan.

Paista laatikkoa uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia. Ota vuoka uunista ja lado pinnalle  cheddar -sulatejuustosiivuja. Paista uunissa vielä noin kymmenen minuuttia.