Tällä viikolla olen vaihteeksi taas puuhaillut myös palstaprojektin parissa. Viikon teemana on "uni". Minulle tuli vain yksi ajatus mieleen unesta (tai ehkä sen lisäksi myös se, että uneni on ollut kovin huonoa viime aikoina kiitos kuumuuden, Leevin käärmeenpureman ja kaiken muun hässäkän). 

Unisieppari! En ole ennen tehnyt moista, vaikka minulla on jopa ohjeita sellaisen tekemistä varten. Nyt tein sitten itselleni unisiepparin ja ripustin makuuhuoneen ikkunaan. Tai tein itseasiassa kaksi. Ensin tein kokonaan mustan kirjavilla helmillä ja sitten tälläisen hempeän vaaleanpunaisen, joka sopisi hyvin esim tyttövauvan kehdon yläpuolelle sieppaamaan niitä pahoja unia. 

Voi olla, että unisieppari on jo vaikuttanut vähän, en ainakaan ole nähnyt painajaisia tällä viikolla.

EDIT: Kiitos kommeteistanne. En ollut ajatellutkaan, että unisieppari olisi näin vieras juttu, koska sitä on laajasti käsitelty televisiossa mm. Störmsö ohjelmassa. Lisään tähän siksi vähän lisätietoa unisieppareista, koska minustakin ne ovat tosi hienoja juttuja.

Minna

"Unisieppari on pajurenkaasta, lankaverkosta ja höyhenistä tehty intiaanien taikakalu, joita myydään matkamuistoiksi ja koriste-esineiksi. Se on alunperin ojibwa-intiaanien perinnettä, mutta 1960-luvun kansalaisuusliike nosti unisiepparin yleisen intiaanikulttuurin tunnukseksi. Nykyisin myös new age -ryhmät valmistavat ja myyvät unisieppareita. Unisiepparin alkuperäinen tarkoitus on suodattaa pahat unet ja ajatukset päästäen lävitseen hyvät unet ja ajatukset, mutta nykyisin se on usein koriste-esine.

Intiaanitaruston mukaan hämähäkki-isoäiti (maailmanluoja) kutoi unisiepparin karkottamaan ihmiskunnan pahat unet. Pahat unet tarttuvat siepparin verkkoon ja valuvat höyheniä pitkin Äiti Maahan. Toisen tarinan mukaan pahat unet nousevat aamukasteen mukana tähtiin, josta ne eivät koskaan palaa. Unisieppari ripustetaan sängyn yläpuolelle ja sen väitetään karkottavan pahat unet, mutta houkuttelevan luokseen hyviä unia.

Pajurenkaasta tehty unisieppari haurastuu ja hajoaa ajan myötä, ja se kuuluu asiaan, sillä myös lapsuus päättyy aikanaan."

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Unisieppari