Kokeilin tehdä itse sitruunatahnaa ja onnistuin hyvin. Ohjeen löysin Kotileipurin lämpimäisiä kansioista.

2 sitruunaa

2 munaa

2½ dl sokeria

50 g voita

Pesin sitruunat huolella ja kuivasin ne. Raastin kuoren ja puristin mehun. Rikoin kaksi munaa paksupohjaiseen kattilaan, lisäsin sokerin ja sekoitin huolella. Kuumensin seosta miedolla lämmöllä, samalla vatkaten ja lisäsin samalla pikku hiljaa sitruunamehun ja -kuoren. Keitin seosta miedolla lämmöllä koko aika sekoittaen kunnes seos sakeni. Sitten lisäsin voin pieninä nokareina vähän kerrallaan, samalla koko aika vispaten. Kun voi oli sulanut, otin seoksen kylmälle levylle ja jatkoin vispaamista kunnes tahna oli kylmää. 

Valmis tahna säilyy noin kaksi viikkoa jääkaapissa. 

Tuli ihanan kirpsakkaa tahnaa, ensi kerralla voisi laittaa kokeeksi sokeria 3 dl. Tästä ohjeesta tulee valmista tahnaa noin 5 dl. Ja ohjeessa on vinkki, että tahnan voi tehdä myös appelsiineista... luulenpa, että kokeilen appelsiinitahnaakin jossain vaiheessa.