Selailin aikani kuluksi Kotileipurin lämpimäiset kansioitani ja vastaani tuli Herkkupullat. Niissä ei ole varsinaisesti mitään erikoista, mutta ulkomuoto on kivaa vaihtelua.

Puolen litran nesteeseen tehdystä pullataikinasta tulee näitä noin  40 kpl.

Leivon ensin tosiaan ihan tavallisen pullataikinan, puoli litraa vettä, 50 g hiivaa, noin kilo jauhoja jne. Annan taikinan kohota. Kohotuksen jälkeen alustan taikinan ja jaan sen neljään osaan. Alustan vielä neljännestä ja kaulin sen ohueksi noin 30 x 50 suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levylle sivelen sulatettua voita noin 30 gramman edestä, sitten ripottelen koko levylle hienoa sokeria, ohut, mutta tasainen kerros ja viimeiseksi vielä sokerin päälle mantelirouhetta. Tämän jälkeen taitan taikinan pitkittäin kolmen kertaiseksi, eli ensin alareuna keskelle ja sitten vielä yläreuna näiden ensimmäisten päälle. Painelen hieman aikaan saatua pitkää levyä (noin 10 x 50 cm), jotta se on helpompi leikata ja letittää. Painelemisen jälkeen leikkaan levystä noin 3 cm levyisiä siivuja (eli palat ovat nyt 3 x 10 cm kokoisia). Nämä siivut leikataan vielä kolmeen 1 cm levyiseksi suikaleeksi, jotka jäävät yläreunastaan yhteen noin 1 cm matkalta. Aikaan saadut kolme suirua letitetään ja molemmat päädyt käännetään pullan alle, siten että letitys jää kauniisti näkyviin. Pullia kohotetaan puoli tuntia liinan alla, voidellaan munalla ja pinnalle ripotellaan raesokeria. Paistetaan uunin keskiosassa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Täytteeseen voi käyttää ihan mitä vaan muutakin, mikä nyt sattuu olemaan pullan mielitäyte. Tuli aika sekava sepustus taas, mutta kysykää toki, jos ette saa selvää jostain vaiheesta. En huomannut ottaa nyt vaihekuviakaan :/

Ja arvontaan ehtii muuten vielä mukaan!