Isoisäni, Oiva-pappa, joka oli myös kummisetäni, antoi minulle upean syntymäpäivälahjan vuonna 1999. Kun vanha kotimme myytiin, kauppaehdoissa oli ehto, että syntymäpäivälahjani ei kuulunut kauppaan. 

Uuden kotimme rakennusajan lahjani makoili pitkänään tontin reunalla. Ja se parveke, jonka valmistumista kovin odotin... siihen parvekkeeseen ja lahjaani liittyi monta juttua, jotka määritteli talomme paikkaa ja suuntaa suhteessa toisiinsa, ilmansuuntiin ja etenkin auringon sijaintiin eri vuorokauden aikoina. Minulle nämä ovat todella tärkeitä asioita. Kun aloimme rakentaa uutta kotiamme, kaikki suunniteltiin niin, että voisin äitienpäivän aamuna herätä nähden ikkunastani pappani ostaman lahjan.

No, lahjani saatiin paikkaansa talomme taakse jo viime vuonna, mutta ei äitienpäiväksi.

Mutta tänään se oli siellä <3

Tanko on hieman kallistunut routimisen takia, mutta siellä se on, Suomen lippu!

Mies oli niin ihana, että teki kaiteetkin valmiiksi äitienpäiväksi, torstaina asensi viimeisen osan. Harmi, että on niin kylmä, ettei sinne voitu aamukahvia tarjoilla. =) Sain perheeltä myös pari uutta kukka-amppelia, joihin voin siirtää nuo kasvattamani tuoksuherneet... pink cupid, sellainen matala amppelilajike. Puhumattakaan ihanista korteista ja Eeliksen tekemästä vohvelityöstä. Laitan siitä kuvan ehkä myöhemmin. 

Tämä kuva on Essin huoneen oven edestä, keskellä on vanhempien makuuhuone leveimmällä kohdalla ja tuolla toisessa päässä on Annin huoneen ovi. Pilarien välissä on muuten isänäidiltäni lahjaksi saamani tuulikannel.

Tässä toisesta suuntaa. Parvekkeelle on siis käynti kolmesta huoneesta. Laitan kuvia ulkoapäin myöhemmin. Ulkoreuna on vielä tuolta lattian reunasta kesken ja olemme miettineet siihen ratkaisua, koska alkuperäisen suunnitelman mukaan tehtynä se ei näyttäisi kovin kivalta.