Miten olinkaan unohtanut jo tämän mainion pikkuleipäreseptin ja tänään se tulikin tuolla toisaalla mieleeni, kun eräältä rouvalta oli päässyt sokeri loppumaan, mutta fariinisokeria sentään oli. Ja siitä minäkin innostuin taas leipomaan, kun jaoin tätä mainiota reseptiä Wanhasta Kunnon Kotsan kirjasta eteenpäin! :P

RUSKEAT LEIVÄT (n. 30 kpl)

125 g margariinia

2 dl fariinisokeria

1 muna

1 tl Meiran reilun kaupan kanelia (sitä aitoa oikeaa ja ihanan makuista kanelia,

      josta lapsuusmuistot tulvahtaa mieleen!)

1 tl hienonnettua kardemummaa

1 tl leivinjauhetta

2½ dl vehnäjauhoja

Pinnalle: raesokeria

*Vatkataan sokeri ja margariini vaahdoksi, lisätään muna. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet. Leivotaan taikinasta tanko. Taikina on varsin tahmeaa, kädet ja työpöytä kannattaa jauhottaa kevyesti. Tanko leikataan n 30 palaan, itse teen aina 32 palaa, helppo jakaa! Palat pöyritellään palloiksi ja kastetaan raesokeriin. Tällä kertaa käytin Dan Sukkerin väriraesokeria.

Piparit paistetaan uunin ylätasossa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kannattaa jättää välit, nämä leviää jonkun verran paistaessa.

Kieli ulkona

Keitin oikein kaakaota näiden kaveriksi, niin hemmotteluhetki oli täydellinen.