Leivoin eilen illalla intialaisia naanleipiä, tosin ihan sähköuunissa (olisipa sellainen upea intialainen kiviuuni!)

Naanleivät (12kpl)

2 dl maustamatonta jugurttia (minulla oli turkkilaista laktoositonta)

2 dl vettä

2 rkl ruokaöljyä

1 tl suolaa

9 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

Jugurtti, vesi, öljy ja suola mitataan kulhoon ja sekoitetaan. Joukkoon lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet, alustetaan tasaiseksi. Taikina kaadetaan jauhotetulle leivinpöydälle ja sitä vaivataan voimakkaasti, jotta taikinaan saadaan hyvä sitko.

Saatu taikina jaetaan 12 osaan, jotka pyöritetään palloiksi. Pallot jätetään lepäämään leivinliinan alle noin 5 minuutiksi.

Levänneet pallot litistetään voimakkaasti painaen ja kaulitaan pitkulaisen mallisiksi. Leipiä venytetään vielä pellille nostettaessa ja niitä paistetaan 225 asteessa 10 minuuttia.

Kypsät leivät voidellaan kuumana voiseoksella, jossa on:

½ dl voisulaa

1 tl paprikajauhetta

ripaus cayennepippuria ja

1 puristettu valkosipulin kynsi

Voidellut leivät peitetään voipaperilla ja leivinliinalla ja niiden annetaan pehmentyä pyyhkeen alla kymmenisen minuuttia. Tarjotaan lämpiminä.