Tein merimiespihviä uudella reseptillä, jonka löysin SLYni minulle lähettämästä Juhlaherkut kirjasesta.

(Ohje 6:lle)

Puoli kiloa naudan sisäpaistia, 2 sipulia, kilo perunoita, öljyä, vettä, 2 tl suolaa, 10 maustepippuria, 2 laakerinlehteä ja 1 pullo (3,33dl) olutta.

Paisti leikataan ohuiksi siivuiksi, samoin kuoritut sipulit ja perunat. Lihaviipaleet ruskistetaan pannussa öljyssä, myös sipuliviipaleet ruskistetaan kevyesti ja siirretään odottamaan lautaselle (tai suoraan vuokaan kerroksittain). Pannulle kaadetaan hieman vettä aina ruskistuskertojen välissä ja liemi otetaan talteen!

Perunat, lihat ja sipulit ladotaan uunivuokaan kerroksittain, väliin laitetaan suola, laakerinlehdet ja maustepippurit.

Pannulta saatuun liemeen lisätään olut ja liemi kaadetaan vuokaan niin että perunat juuri ja juuri peittyvät.

Haudutetaan uunissa 200 asteessa noin 1 t 15 minuuttia.

Merimiespihvi oli oikein hyvää tälläkin reseptillä, yleensä olen tehnyt tämän ruuan lihaliemeen.

(Huomatkaa keskellä oleva sydämen muotoinen lihanpalanen, se oli Mikalle <3)

 

No ja sitten! Atte on ollut nyt siellä intissä vähän aikaa ja Ellalla on ollut ihan hirveä ikävä koko aika. Hän on ollut niin huolissaan kaikesta, että miten se Atte siellä oikein pärjää.

Torstaina Ella hihkaisi yht äkkiä että, kun Atte tulee lomille, meidän pitää leipoa hänelle kakku! Loistoidea! Mutta seuraavana aamuna mieleeni tuli vielä loistavampi idea, koska Atte ei niin kauheasti ole makeiden kakkujen perään... sen sijaan voileipäkakku maistuu. Ehdotin Ellalle jos muutamme hieman suunnitelmaa ja Ella oli aivan innoissaan.

Atte tuli eilen ekalle lomalle, eikä siinä meinannut Ella pystyä illalla menemään nukkumaan... piti koko aika nipistellä isoveljeä, kiehnata ja halata. Piirustukset oli tietysti myös valmiina odottamassa monta tuntia, kuvassa Ella ja Atte!

Tehtiin tämmäinen kakku nyt sitten:

Vaaleaa ja tummaa vuokaleipää vuorotellen kerroksittain, kostutus laimennetulla vasikkafondilla.

Ekassa täytteessä: 300 g Hovi hyla naturel tuorejuustoa, 200 g kinkkua pieneksi pilkottuna, 3 rkl sinappia, 1 tl paprikajauhetta, reilu rkl sitruunamehua, sekaisin sekoitettuna.

Toisessa täytteessä: 300 g Hovi hyla naturel tuorejuustoa, noin 3 dl tuorekurkkua raastettuna (karkea raaste) ja kevyesti kuivaksi puristettuna, 2 rkl sinappia, ½ tl mustapippuria myllystä, noin desilitra (yhteensä) tuoretta tilliä, persiljaa ja ruohosipulia silppuna. Nämä myös sekaisin.

Kostutetuille leiville väleihin vuoronperään kinkku- ja kurkkutäytettä ja osan säästin vielä päällysteeksi. Koristeena kirsikkatomaatteja, makeaa friseesalaattia, kinkkurullia ja ruohosipuli"härpäkkeitä".

Saapa nähdä mitä Ella keksii seuraavaksi lomaksi, sen pitäisi olla heti viikon päästä! Yhtä juhlaa vissiin ;)

JA ARVONTAAKIN EHTII VIELÄ MUKAAN!