Vaikka tekemistä on kuinka ja paljon... niin pakkohan se on ehtiä tekemään yksi uusi ruokapussi perjantaina alkavalle partioleirille.

Välke on sudenpentujen ja seikkailijoiden oma kesäleiri, meidän leirimme on Kalikassa. Alkaa tosiaan perjantaina ja kestää sunnuntaihin asti. Meidän perheestä onkin lähdössä reilu edustus, kun Eelis ja Leevi lähtevät leiriläisiksi, Lauri ja Atte lähtevät turvahommiin ja minä johtajana. Annilla ja Ellalla (jotka jäävät kotiin) on suuret suunnitelmat viikonlopuksi isän kanssa sipseineen ja pizzoineen ;)

No, eilen posti toi Juju-kerhon kerhokirjan "Kirjo punaista, valkoista, sinistä" ja siinä oli niin kiva malli, maatuskoja nimittäin!!! Ja sitten vaan ihan vahingossa syntyi uusi ruokapussi leiriä varten (vaikka olisihan noita ennestään jo muutama ollut)

Kankaisessa ruokapussissa säilytetään lautasta, mukia ja aterimia, yleensä juuri näin kuin kuvassa, eli ilmavasti roikkumassa puussa tai narulla. Kangaspussi on ehdoton leiriolosuhteissa hygieenisyydessään, ruokailuvälineet eivät muhi kosteassa tiiviissä muovipussissa, jossa pöpöt herkästi villiintyy.

Vielä lähikuva maatuskasta, joka oli muuten mallisarjan pienin. Ommeltu ristipistoin meleeratulla helmilangalla. Pussin ruutukangas on kirpparilta viimekesänä löytämääni verhoa, oli tosi kivaa puuvillaa ja halvalla, niin mukaanhan se lähti.