Juhlittiin eilen Leevin synttäreitä. Pyynnöstä tein tälläisen pizzakakun. Toiveen olisi toki voinut esittää ennen pohjan paistamista, koska nyt pizzakakku on aika korkea, normi kuuden munan kakkupohja. Leevi lupasi kertoa ensikerralla toiveitaan vähän aikaisemmassa vaiheessa :)

Päällä marsipaania, johon vähän sivelin kaakaojauhetta, ettei olisi niin tasaisen värinen. Marsipaanin alla ihan kermavaahtoa, päällä hieman enemmän, että sain kattilan avulla painettua kuoppaa pizzan keskelle. Pizzan täytteinä mansikkamarmeladia ja erilaisia karkkeja (kinkkua, sieniä, oliiveja ja papuja) ja pinnalla valkosuklaata raastettuna.

Kakun täytteenä Leevin toiveesta vaniljamaitoa ja suklaamoussea.

Lisäksi tein mm. ensimmäistä kertaa tuollaista Enkelten kakkua. Kun niitä puolukoita nyt on pakastin piukassa.

ENKELTEN KAKKU

Pohja:

2 pkt kaurakeksejä a 165 g

140 g voisulaa

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Painele keksivoiseos kelmulla vuoratun vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

4-5 liivatetta

1 rkl sitruunamehua (plus vajaa puoli dl vettä lisäksi, en ainakaan itse saanut mitenkään liuotettua 1 rkl sitruunamehuun viittä liivakkoa!!!)

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1½ dl paksua kinuskikastiketta

1 rkl vaniljasokeria

2½ dl kuohukermaa

3 dl puolukoita.

Liota liivakot kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto, kinuskikastike ja vaniljasokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivakot siihen. Lisää täyteseokseen hyvin ja nopeasti sekoittaen. Lisää viimeisenä marjat ja kaada täyte keksiseoksen päälle vuokaan.

Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivää.

Kumoa tarjoiluastialle ja koristele kakku ½ dl kinuskikastikkeella ja tomusokerissa kieritetyillä puolukoilla.

Alkuperäinen ohje löytyy mm Kotilieden Suuresta Juhlakirjasta.

Ja viimeisenä esittelen teille vielä vanhan työni...

Essin 2 -vuotis synttärikakku vuodelta 1994. Tämä on yksi ensimmäisiä marsipaanikakkujani. Itsetehdyt ruusutkin... enpä ole juuri sen jälkeen ruusuja tehnyt ;)