Pakko tulla niin kuin heti hehkuttamaan tätä leipomusta tännekin!

Päivällähän sain sen SLY paketin, jossa se Pieni pullakirja. Ensin minun piti leipoa sellaisia kookos-limettipuusteja, mutta kun tulin kaupasta kotiin huomasin, ettei laatikosta löytynytkään tarpeeksi kookoshiutaleita. 

Mutta leivontadraivi oli päällä, niin leivoin tuollaisen Mantelibostonin.

Puolikas tavallinen pullataikina, ohje kirjasta, johon käytin sitten SLYn lähettämistä jutuista kuivahiivaa ja kardemummaa. Pullataikina tehtiin siis ihan tavalliseen tapaan ja kohotettiin ja vaivattiin.

Sitten voitelin 28 cm halkaisijan irtopohjavuuan ja pohjalle kaulin vajaa 1/4 taikinasta kiekoksi. Lopun taikina kaulin suorakaiteen muotoiseksi ohuehkoksi levyksi. Levylle levitin valmistamani mantelitahnan, eli 150 g mantelimassaa (SLYltä tämäkin) ja ½ dl kuumaa vettä sekoitettiin tasaiseksi tahnaksi. Levy kierrettiin rullalle, josta leikkasin paloja, jotka asetelin harvakseltaan leikkauspinta ylöspäin vuokaan pohjan päälle. Vielä puolen tunnin kohotus ja voitelu munalla ja uuniin alaosaan 200 asteeseen noin 20-30 minuutiksi. Pinnalle olisi voinut ripotella mantelirouhetta ennen uuniin laittamista, mutta minä unohdin :(

Valmiin, vähän jäähtyneen bostonin päälle vielä sokerivesikuorrutusta n. 2 dl tomusokeria ja 1-2 rkl vettä. 

Kyllä on hyvää :p