Voitettuani viime viikon palstaprojektin yhdessä wiivi84:n kanssa sain olla valitsemassa aihetta tälle viikolle, ehdotettiin piknikkiä ja se olikin tosi kiva aihe, joten sillä mentiin sitten.

No, alkuviikko olikin erittäin kivaa keliä ajatellen piknikkiä, mutta meillä ei ollut sille aikaa oikein missään välissä ja alustavasti päätettiin, että meidän piknik on lauantaina. Lauantaina meillä on sitten sadellut vähän väliä, pikkuripsauksia aina, eikä uskallettu lähteä  mihinkään luonnon helmaan. Viikolla oltiin kyllä useaan otteeseen mustikoita poimimassa.

Toteutimme kuitenkin piknikin terassilla sitten, koska tavarat oli hankittu valmiiksi ja kaikki suunniteltu.

Tarjolla oli pekonikolmioleipiä, rockyroadia, kuningatarpiirakkaa, porkkanaa, kukkakaalia ja kurkkua dipattavaksi (joista kurkku omasta kasvihuoneesta), dippikastikkeita pusseista, suolakeksejä ja mustapekka- ja pikkusiskojuustoa, pikkuisia grillattuja bratwusteja ja juotavana minttuomenajuomaa.

Tässä vielä reseptejä noihin itse valmistettuihin eväisiin.

ROCKYROAD;n ohje löytyy tuolta.

PEKONIKOLMIOLEIVÄT: paahtoleipää (meillä arkivehnää ja taikaruista tällä kertaa). täytteeseen tulee: pekonikuutioita ja sipulia hyvin ruskistettuna, sekaan tuoretta tomaattia pieninä kuutioina, persiljaa silppuna, tavallista sulatejuustoa (meillä arlan), mausteeksi sinappia, sitruunamehua, mustapippuria ja suolaa myllystä. Täytteen aineet sekoitetaan ja levitetään leiville, toinen leipä päälle ja leikataan kolmioksi.

KUNINGATARPIIRAKKA: 2 munaa, 2 dl sokeria, 2 tl vaniljasokeria, 3 dl vehnäjauhoja, 1½ tl leivinjauhetta, 1½ dl juoksevaa margariinia ja 1 dl maitoa. Aineet sekoitetaan tasaiseksi ja levitetään piirakkavuokaan, pinnalle ripotellaan noin 3- 4 dl marjoja, tässä villivadelmia ja mustikoita siis. Paistetaan 200 asteessa 30 minuuttia.

MINTTUOMENAJUOMA: 3 pss piparminttuteetä, 1 l vettä ja ½ l omenatäysmehua, muutama tl sokeria halutessasi. Vesi kiehautetaan ja teepussit laitetaan hautumaan (nämä saa olla rauhassa vaikka puolikin tuntia). Joukkoon lisätään omenamehu ja sokeri, sekoitetaan ja laitetaan kylmenemään jääkaappiin. Tämä on vähän niinkuin jotain omenaminttujääteetä tai jotain semmosta. Ohjeella tulee 1½ l juomaa, sitä voi tietysti valmistaa pienemmänkin määrän.

Piknik vietettiin melko perinteisessä Suomen kesäsäässä tällä kertaa, ihan piti hakea pitkähihainen päälle... tunnelma oli kuitenkin hilpeä ja vapautunut ja piknikkimme sujui täydellisesti kahdeksan hengen voimin (Atte on mökkeilemässä ja jäi tästä paitsi, niin kuin jäi jätskilinnastakin).