Katiskattaren keittiössä oli valmistunut minestronekeittoa, jota minäkin usein teen, on nimittäin lempikeittoni. Suurin syy siihen, että tämä keitto minulle maistuu on se, että ohjeessani laitetaan keittoon kaalia. No, se ei meillä ihan kaikille maistu yhtä hyvin. Mutta viimeksi kun tein ko. keittoa viikonloppuna kokeilin uutta kikkaa. Korvasin normipastat Salesta ostamillani Rainbown Kana&Pekoni tortelloni tuorepastalla. Johan keitto maistui. 

Kävin kommentoimassa Katiskattaren keittoa ja hän kommentoi takaisin tuosta kaalista, joka ei kuulunut hänen ohjeeseensa. Sattumalta minulla on jemmassa yksi kuva minestronestani, joka on tuolla albumissa pyörinyt ja odotellut sopivaa hetkeä päästä julkisuuteen. Ja nythän se hetki tuli. 

Tässä minun käyttämäni minestronekeiton ohje, se on peräisin Hyvää pataa, kotitalouden taitokirjasta, jota meillä Atte, Essi ja Anni ovat kotsassa käyttäneet.

4:lle hengelle

75-100 g palvikinkkua

1 sipuli

1 porkkana

100 g keräkaalia

6 dl vettä

1 lihaliemikuutio

pala purjoa

1 dl herneitä tai 1 dl paloiteltuja papuja

½ dl pienikokoista pastaa

1 valkosipulinkynsi

1-2 rkl tomaattisosetta

1 maustemitta (valko- tai) mustapippuria

2 maustemittaa kuivattua basilikaa

hyppysellinen rakuunaa

*Leikkaa kinkku suikaleiksi. Kuori sipuli ja porkkana. Leikkaa kaikki kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna kinkku kattilassa puuhaarukalla käännellen (öljyssä). Lisää sipuli, porkkana ja kaali. Ruskista ne kevyesti. Lisää vesi, lihaliemikuutio, purjosuikaleet, herneet tai pavut sekä pasta (kuvan keitossa minulla on pientä sydänpastaa).

Anna keiton kiehua hiljalleen ½ tuntia ja mausta se kiehumisen kestäessä murskatulla valkosipulinkynnellä, tomaattisoseella (käytän itse pyreetä), mustapippurilla ja yrttimausteilla. Lisää tarvittaessa vettä. Valmis keitto on sakeahkoa, täyteläisen makuista ja hyväntuoksuista. 

Tarjoa keiton lisänä leipää.

Eli tälläinen on minun perusohjeeni. Katiskattaren keittiössä kokkailtiin tällä ohjeella.