Tässä nyt sitten tästä meidän viikonlopun reissusta serkkuni ihaniin häihin. Koska matka sinne oli melko pitkä, niin muutama muu käyntikohde valittiin myös matkan varrelle, harvoin kun tulee siellä suunnalla käytyä. Matkaa yhteen suuntaan tuli noin 350 km.

Tukikohdaksemme valitsimme viihtyisältä internetsivuilla vaikuttaneen SFC-Caravan Koivulehdon. Ja saamamme vaikutelma oli kyllä todella oikea, paikka oli juuri kuin meitä varten, sopivan kokoinen, rauhallinen, ihmiset mukavia.

Alue sijaitsi Alajärvellä Lappajärven rannassa ja perjantaina saapuessamme kävimme tietysti heti katsastamassa järven ja napattiin muutama auringonlaskukuvakin siinä samalla. Kuvassa näkyvät varjot ovat Ella, Eelis ja Leevi. Vesi oli tosi lämmintä!

 

Lauantaina sitten jo päästiin uimaankin ennen hääjuhlaan lähtöä. Lauri oli kalastamassa kun pienet polskivat.

 

Lauri kalasti myös illalla häiden jälkeen, mutta vaikka tämä paikka on kuuleman mukaan erittäin hyvä kalapaikka, oli ilma liian kuuma, eikä kala juurikaan syönyt.

 

Sunnuntaina kotimatkalla poikkesimme ensin Alajärven Tulivuorikeskukseen. Tosi hieno paikka. Pääsimme näkemään geysirin ja kokemaan miltä tuntuu maanjäristys jonka voimakkuus on 5 richterin asteikolla, voima jossa kerrostalot jo sortuu ei oikeastaan jaloissa tuntunut kovinkaan voimakkaalta. Kokemus oli kyllä erittäin mahtava, näin turvallisissa olosuhteissa koettuna. Tulivuorikeskuksessa saimme myös opastetulla kierroksella paljon tietoa maapallon tuliperäisestä toiminnasta, myös historiasta ja tietoa mahdollisesta tulevasta. Hurjat voimat siellä maan uumenissa todella jyllää. 

Oli myös tietoa meteoriiteistä ja siitä miten Lappajärvi on syntynyt.

 

Alajärveltä suuntasimme kohti etelää valtatietä 66 pitkin ja pysähdyimme ihailemaan  Torisevan rotkojärviä. Tässä Ella Alaisen Torisevan kahvimajarannassa, jonne astelimme läpi saniaislehdon, joka on harvinainen näillä leveysasteilla. Alueella on monia harvinaisia kasveja. Inkerinkalliolla emme nähneet kuitenkaan kaipaavaa neitoa, emmekä käyneet katsomassa niitä kuuluisia Inkeri Kurjen polvien painaumien jälkiä kalliossa. Sää oli aivan liian kuuma (+28) ja saniaislaaksossa viipyminen oli mukavan  viilentävää.

Ella hämmästeli valtavia saniaisia.

Alainen Toriseva on järvistä matalin, tämän kallion juuressa vettä on noin 16-17m, järvien syvyyksiä on mitattu vuonna 2005.