Tahtoo mennä nuo leipomukset parempiin suihin aina ennen kuin ehdin kuvaa nappaamaan, mutta nyt sain todistusaineistoa leipomuksista =)

Leivoin nyt SLY paketista sitten niitä tutti frutti crush mokkapaloja, joiden ohje on siinä pussissa. Olivat tosi hyviä. Pohja ihanan suklainen. Yleensä leivon mokkapalat vaalealla pohjalla, kun mulla on niihin niin hyvä ohje. Tämä haastaa sen kyllä vahvasti.

Sitten leivoin Anckan lähettämän suolaisen piirakan ohjeella.

Oman maun mukainen suolainen piirakka:

Pohja: 150 g voita tai margariinia, 2 dl vehnäjauhoja, 1 dl perunasosejauhetta, 1 tl leivinjauhetta, ½ tl suolaa,  2rk vettä.

Sekoita kuivat aineet ja nypi rasva joukkoon, lisää vesi, anna taikinan tasaantua viileässä.

Täytteeseen laitoin noin 100 g savukinkkua, muutaman ruokalusikallisen aurinkokuivattuja tomaattikuutioita purkista, hivenen rosmariinia, kolme munaa, 2 dl kevytkermaa ja noin100 g x-tran pizzajuustoraastetta (oli mulle ihan uusi tuttavuus, paketissa luki, että goudan makuinen kasvisrasvajuustovalmiste, laktoositon siis ja innostuin kokeilemaan ja olikin positiivinen kokemus... todella kivan makuinen "juustoraaste").

Taikina painellaan vuokaan, päälle kaadetaan  keskenään sekoitetut täyteaineet PAITSI juustoraaste, joka ripotellaan pinnalle. Multa karkasi vähän täytteeseenkin, eikä ollut hassumpaa siltikään :)

Paistetaan 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes on kauniin ruskea.

Aivan ihana resepti ja muunneltavuus iso plussa. Tänään pitäisi mennä katsomaan Ellan kanssa suppilovahveroiden perään metsään, ajattelin tehdä niistä piirakan myös, suppilovahveroita ja pieni sipuli kinkun tilalle, tomaatin jätän pois. Jos en löydä metsästä sieniä, niin onneksi on vielä vähän vanhoja pakastimessa :D